Mais bereiden

Alles over aas en lokvoer perikelen mbt het vissen met de vaste hengel.
Forumregels
Hou steeds rekening met de Forumregels en pas ze ook toe!
Gebruikersavatar
Rick123
nieuwe gebruiker
nieuwe gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 13 okt 2011, 19:45
Woonplaats: reusel
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: Haal-op
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 20

Mais bereiden

Berichtdoor Rick123 » 13 okt 2011, 20:01

Hoi
-Moet je additieven toevoegen tijdens het koken, na het koken
-Kun je ook na het koken de mais invriezen zodat je meer in 1 keer kunt koken
-Wat zijn goede additieven voor brasem (had gehoord van honing)
Gr Rick

Gebruikersavatar
frederique
Vip
Vip
Berichten: 1027
Lid geworden op: 28 apr 2008, 21:44
Woonplaats: Destelbergen
Favoriet water: Vijver+Kanaal
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: De goeie visser, De karpetvissers, Put 4 Melle, LFBFT
Groep: Vips
Leeftijd: 33

Re: Mais bereiden

Berichtdoor frederique » 13 okt 2011, 20:05

Maïs koken doe ik enkel voor het karpervissen. Ik leg mijn maïs 2 dagen in water te weken en nadien kook ik hem gedurende 30 minuten. Voor het vaste stok vissen zou ik nooit zelfgekookte maïs gebruiken aangezien die toch nooit zo zacht komt als maïs uit dozen.
Je kan zelfgekookte maïs makkelijk invriezen. Dit doe ik toch als ik mijn particles kook voor het karpervissen, dan is het maar 1 keer werk en afwas.

Gebruikersavatar
Dundee1
Vip
Vip
Berichten: 2145
Lid geworden op: 04 apr 2010, 17:49
Woonplaats: Erpe-Mere
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Karper
Groep: Vips
Leeftijd: 52

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Dundee1 » 13 okt 2011, 20:32

@Rick123 , na het koken , want anders gaat het teniet . Gebruik Bitteramandel op je mais , je kan deze ook vinden in de Carrefour , bij de bakkerij producten , zijn kleine flesjes en kost maar iets van 3 a 4 euro. Wel matig gebruiken , op een blik mais max 4 a 5 druppels , en dan je blik eens goed schudden.
Honing is meer karpergericht , en gaat zeker geen wonderen meer verrichten ,omdat iedereen het gebruikt ,en de vis het bovendien ook al te goed kent (dressuur).

Groeten

Gebruikersavatar
ronny418
Vip
Vip
Berichten: 8973
Lid geworden op: 16 aug 2005, 21:52
Woonplaats: Bredene
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Karper
Groep: Vips
Leeftijd: 47

Re: Mais bereiden

Berichtdoor ronny418 » 13 okt 2011, 20:34

idd dundee, die amandel is zeer goed, gebruik die nu ook al paar maanden.

Gebruikersavatar
Rick123
nieuwe gebruiker
nieuwe gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 13 okt 2011, 19:45
Woonplaats: reusel
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: Haal-op
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 20

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Rick123 » 13 okt 2011, 20:36

Ok, maar is zelf mais weken niet nodig bij het feederen?

Gebruikersavatar
Dundee1
Vip
Vip
Berichten: 2145
Lid geworden op: 04 apr 2010, 17:49
Woonplaats: Erpe-Mere
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Karper
Groep: Vips
Leeftijd: 52

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Dundee1 » 13 okt 2011, 21:05

Je kan je mais idd weken , zijn trouwens veel soorten, tot siermais toe , maar je kan ook je mais gewoon kopen ,en bv anders op je haak steken , zodat hij gewoon blijft zitten bij het inwerpen.

Gebruikersavatar
Rick123
nieuwe gebruiker
nieuwe gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 13 okt 2011, 19:45
Woonplaats: reusel
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: Haal-op
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 20

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Rick123 » 13 okt 2011, 21:17

Is siermais ook goede mais om met te vissen of is kippenmais toch het beste

Gebruikersavatar
Dundee1
Vip
Vip
Berichten: 2145
Lid geworden op: 04 apr 2010, 17:49
Woonplaats: Erpe-Mere
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Karper
Groep: Vips
Leeftijd: 52

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Dundee1 » 13 okt 2011, 21:31

Met siermais kan je zeker vissen , kan ook een meerwaarde zijn bij dressuur, omdat bijna iedereen met de gewone mais vist , en vooral ook omdat de kleuren verschillen.
Zal je zelf moeten uittesten , elk water is verschillend .
Afbeelding

Gebruikersavatar
guido moors
Vip
Vip
Berichten: 7289
Lid geworden op: 01 feb 2010, 22:04
Woonplaats: Lanaken
Favoriet water: Vijver+Kanaal
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: Feeder Team Bolderberg
Groep: Vips
Leeftijd: 44

Re: Mais bereiden

Berichtdoor guido moors » 13 okt 2011, 23:21

als ik mijn mais niet zelf kook dan kies ik voor bonduelle mais want die zijn dan het best maar "de" beste mais voor op karp te vissen is en blijft voor mij de franse kippen mais.

mvg guido

Gebruikersavatar
AK
regelmatige gebruiker
regelmatige gebruiker
Berichten: 131
Lid geworden op: 23 mei 2012, 21:25
Woonplaats: Zichem
Favoriet water: Vijver+Kanaal
Favoriete vis: Karper
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 36

Re: Mais bereiden

Berichtdoor AK » 28 okt 2012, 13:25

Hoi
Ik ben aan het proberen om zelf mijn mais te koken, omdat dit veel beter van kwaliteit is en grotere korrel heb. Twee weken geleden was ik op de boer zijn veld mais gaan rapen en heb die op verschillende manieren proberen te koken maar lukt me niet om deze zacht te krijgen. Is dit niet de goeie mais of is hier speciale manier voor. Iemand ervaring mee?

Grtz
Laatst gewijzigd door dlv op 28 okt 2012, 13:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Bericht samengevoegd naar bestaande topic. Gelieve in het vervolg eerst de zoekfunctie te gebruiken!!!

Gebruikersavatar
Jan
Vip
Vip
Berichten: 639
Lid geworden op: 04 jan 2004, 21:15
Woonplaats: Glabbeek
Groep: Vips
Leeftijd: 39

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Jan » 28 okt 2012, 23:20

de mais van de boer is niet dezelfde soort mais als die gebruikt wordt om in blik te steken.

Gebruikersavatar
kombucha
Sponsor
Sponsor
Berichten: 2590
Lid geworden op: 27 mei 2008, 09:40
Woonplaats: Wetteren
Groep: Sponsors+++
Leeftijd: 56

Re: Mais bereiden

Berichtdoor kombucha » 29 okt 2012, 01:11

paar dagen weken en dan koken moet hem toch redelijk zacht maken.
Vang je?

Gebruikersavatar
Vasco884
regelmatige gebruiker
regelmatige gebruiker
Berichten: 161
Lid geworden op: 06 mei 2012, 13:22
Woonplaats: Nieuwenhove
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Karpervissen
Favoriete vis: Karper
Lid van: De donkere wolk
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 45

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Vasco884 » 29 okt 2012, 05:50

AK, het is goed mogelijk dat jij de voedermais opgeraapt hebt, dat is de mais die de boeren kweken om nadien aan hun vee te voederen, dat is bijlange niet dezelfde als degene die wij kopen of eten :).

Gebruikersavatar
kombucha
Sponsor
Sponsor
Berichten: 2590
Lid geworden op: 27 mei 2008, 09:40
Woonplaats: Wetteren
Groep: Sponsors+++
Leeftijd: 56

Re: Mais bereiden

Berichtdoor kombucha » 29 okt 2012, 09:15

O'cool zakken van 2,5 kg spotgoedkoop en goed.
als je harde mais zacht wil maken: invriezen, ontdooien, weer invriezen en ontdooien, doe ik soms met blikjes (zonder ze open te doen).
Elke keer worden ze zachter.
Vang je?

Gebruikersavatar
AK
regelmatige gebruiker
regelmatige gebruiker
Berichten: 131
Lid geworden op: 23 mei 2012, 21:25
Woonplaats: Zichem
Favoriet water: Vijver+Kanaal
Favoriete vis: Karper
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 36

Re: Mais bereiden

Berichtdoor AK » 29 okt 2012, 11:51

Vasco884 schreef:AK, het is goed mogelijk dat jij de voedermais opgeraapt hebt, dat is de mais die de boeren kweken om nadien aan hun vee te voederen, dat is bijlange niet dezelfde als degene die wij kopen of eten :).

Waarschijnlijk is dit voedermais die ik geraapt heb,maar waar kan ik dan de goeie halen om af te koken? Of is het mogelijk om deze ook mals te krijgen. Want is echt prachtig grote korrel.


Terug naar “Vaste hengel lokvoer en aas”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CommonCrawl [Bot], Mario M., ruben en 0 gasten

Witvisforum.be : Mededeling i.v.m. de Forumregels