Mais bereiden

Alles over aas en lokvoer perikelen mbt het vissen met de vaste hengel.
Forumregels
Hou steeds rekening met de Forumregels en pas ze ook toe!
Gebruikersavatar
Vasco884
regelmatige gebruiker
regelmatige gebruiker
Berichten: 161
Lid geworden op: 06 mei 2012, 13:22
Woonplaats: Nieuwenhove
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Karpervissen
Favoriete vis: Karper
Lid van: De donkere wolk
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 45

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Vasco884 » 29 okt 2012, 11:54

Mss dat je hem wel kan mals krijgen hoor AK maar ik durf het niet te zeggen want ik heb dat nog niet gedaan, ik koop de mijne gewoon klaar gemaakt omdat ik gewoon de tijd niet heb om daaraan te spenderen. Mss de tip van kombucha eens proberen zoals hij hierboven beschrijft of die voedermais proberen zacht te krijgen.

Gebruikersavatar
AK
regelmatige gebruiker
regelmatige gebruiker
Berichten: 131
Lid geworden op: 23 mei 2012, 21:25
Woonplaats: Zichem
Favoriet water: Vijver+Kanaal
Favoriete vis: Karper
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 36

Re: Mais bereiden

Berichtdoor AK » 29 okt 2012, 12:05

Kruipt niet veel tijd in hoor. je kan in 1 keer een hoop afkoken en in glazen potten steken door te vullen met kokend sap en mais en nadien op zijn kop te zetten, zo kan je lang bewaren. En het vrouwke laten helpen.

Gebruikersavatar
johangijbels
gebruiker
gebruiker
Berichten: 73
Lid geworden op: 06 apr 2014, 01:42
Woonplaats: Lommel
Favoriet water: Vijver+Kanaal
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 40

Re: Mais bereiden

Berichtdoor johangijbels » 28 apr 2014, 14:37

Ik gebruik gewoon het huismerk van de Lidll. Heel tevreden van. Blijft goed op de haak, enz. Wil ik een ander kleurtje of zo, dan gebruik ik gewoon de kleurstoffen, smaakstoffen, die gebruikt worden in de bakkerij.
Gaat van felroze tot...

Gebruikersavatar
mettes99
regelmatige gebruiker
regelmatige gebruiker
Berichten: 147
Lid geworden op: 15 sep 2012, 11:58
Woonplaats: Meerhout
Favoriet water: Vijver+Kanaal
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 31

Re: Mais bereiden

Berichtdoor mettes99 » 29 sep 2015, 21:22

Ik heb nu ook 2 stengels afgekookt. Onze pa had er staan in zijnen hof. Het is trouwens maïs waar je meteen van kunt eten, smaakt een beetje zoet. Wel lekker. Heb hem nu iets langer dan 24 uur laten weken en nadien ongeveer 30 minuten afgekookt.
Hoe bewaar ik hem nu best? In pot met water, of gewoon zonder water. Kan ik hem na het vissen nog invriezen? Kan ik hem meerdere keren invriezen?
Ga er morgen mee naar AK. Met de feeder op de hair. Ben eens benieuwd.
Laatst gewijzigd door harpie op 29 sep 2015, 21:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Blanco regels verwijderd, gelieve zich in het vervolg aan de forum regels te houden.

Gebruikersavatar
geranimo
ervaren gebruiker
ervaren gebruiker
Berichten: 317
Lid geworden op: 04 mei 2016, 19:34
Woonplaats: Zingem
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: KV Doeg
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 63

Re: Mais bereiden

Berichtdoor geranimo » 03 okt 2016, 16:58

Hallo Dundee1, bitteramandel op je mais, is dit seizoen gebonden of kan een bepaalde periode maar gebruikt worden? Het is meer brasem gericht schreef je, het is toch de amandelextract die ze bij gebak gebruiken? Of niet soms?
Vrg. geranimo

Gebruikersavatar
jeroen d.
ervaren gebruiker
ervaren gebruiker
Berichten: 354
Lid geworden op: 18 aug 2012, 08:45
Woonplaats: Diest
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 23

Re: Mais bereiden

Berichtdoor jeroen d. » 03 dec 2016, 07:35

Hallo, wat ik vaak doe als ik mijn mais. 48 uur heb laten weken en dan vervolgens 40 minuten laten koken, ze per portie in diepvrieszakjes steken, een klein beetje Goo (Korda) op druppelen en vervolgens goed schudden met het zakje. Deze Goo is wel redelijk duur (15 Euro per flesje), maar je komt er echt wel een hele tijd mee toe, het is zeer stroperig dus verdeeld het zich zeer mooi rond de korrels. Tenslotte in de vriezer steken, en ik heb zo'n 20-30 zakjes klaar voor gebruik. :-) Hopelijk hebben jullie er wat aan.
Grtjs
Behandel de vis heel goed, cath and release is hoe het moet.

Gebruikersavatar
Sportster
Sponsor
Sponsor
Berichten: 424
Lid geworden op: 18 aug 2012, 17:55
Woonplaats: Bertem
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: Stellavissers, UVV
Groep: Sponsors+++
Leeftijd: 47

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Sportster » 03 dec 2016, 12:42

@jeroen d., welke Goo voor welk seizoen?
Gr

Gebruikersavatar
geranimo
ervaren gebruiker
ervaren gebruiker
Berichten: 317
Lid geworden op: 04 mei 2016, 19:34
Woonplaats: Zingem
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: KV Doeg
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 63

Re: Mais bereiden

Berichtdoor geranimo » 03 dec 2016, 20:07

@jeroen d., ben ook geïnteresseerd onterend gebruik van Goo. Dit product is me onbekend in gebruik ervan.
Vrg. geranimo

Gebruikersavatar
jeroen d.
ervaren gebruiker
ervaren gebruiker
Berichten: 354
Lid geworden op: 18 aug 2012, 08:45
Woonplaats: Diest
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 23

Re: Mais bereiden

Berichtdoor jeroen d. » 03 dec 2016, 22:20

Wel daar kan je echt heel veel mee. Ik ga ook karpervissen en gebruik het in bijna alles. Op mijn stickmixen, boilies, partikels, popups... Persoonlijk vis ik in de koudere periodes enkel met Goo als het ingetrokken is in men aas, om dit zo een kleur en smaak te geven. Hiervoor verkies ik dan vaak de rasberry plume of de almond. In deze koudere periodes reken ik niet echt op de uitwaseming van men Goo, dit omdat het water vaak te koud is om het goed te laten werken. In deze periodes werk ik dan ook graag met iets op basis van alcohol (alcohol bevriest of stolt niet). In de iets warmere periodes, dan spreek ik over de periodes waar het water warmer is dan 10°, ga ik de Goo ook nog gebruiken om in men aas te trekken, zoals eerder beschreven, maar doe ik tevens nog extra Goo op men aas de avond voor het vissen. Hierdoor zal het aas niet enkel kleur en smaak krijgen, maar zal de Goo ook nog uitwasemen in het water, het gaat een soort zoete wolk creëren. Hierbij kan je eigenlijk elke Goo gebruiken, ik gebruik in deze periode graag de rasberry-plume, corn twist of de caramel. Je hebt ook 3 soorten diktes (stroperigheid) in de Goo smaken. Zo heb je elke smaak ik de bait-smoke, power-smoke en supreme. Supreme is dunner en maakt niet echt een 'rookwolk' in het water. Deze is bedoeld om echt in je aas te laten trekken. En veel smaak en kleur aan je aas te geven. De bait-smoke en de power-smoke is dan weer wat dikker en is echt bedoeld om in voer of over aas te doen om een rookwolkje rond je voer of aas te krijgen in het water. Hopelijk hebben jullie er wat aan.
Grtjs jeroen
Behandel de vis heel goed, cath and release is hoe het moet.

Gebruikersavatar
guido moors
Vip
Vip
Berichten: 7315
Lid geworden op: 01 feb 2010, 22:04
Woonplaats: Lanaken
Favoriet water: Vijver+Kanaal
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: Feeder Team Bolderberg
Groep: Vips
Leeftijd: 45

Re: Mais bereiden

Berichtdoor guido moors » 03 dec 2016, 22:41

Ik laat men mais altijd puur als ik in de koudere periode met de method feeder ga vissen op karp, en als het in de warmere maanden is doe ik steeds wat mais in een zak en doe ik daar mijn booster op. Lucht in blazen en schudden maar zodat de mais er zich goed in wikkelt, daarna rietje erin en al de lucht eruit trekken (vacuum) en een nachtje in de frigo leggen en dan zijn ze klaar. Als je deze wijze ook doet maar ze in de diepvries legt i.p.v. de frigo dan worden ze te zacht en blijven ze niet goed op de haak zitten. Ik ga morgen op karp vissen met de method en al mijn aas is puur. Heb wel 2 verschillende boosters en 2 verschillende opwekkers mee en vandaar uit kan ik nog zien of het nodig is om deze in te zetten. Want als je je aas op voorhand bewerkt en het moet niet echt pakken dan heb je een probleem en kan je niet meer aanpassen
Mvg guido

Gebruikersavatar
jeroen d.
ervaren gebruiker
ervaren gebruiker
Berichten: 354
Lid geworden op: 18 aug 2012, 08:45
Woonplaats: Diest
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 23

Re: Mais bereiden

Berichtdoor jeroen d. » 03 dec 2016, 22:48

Daar heb je natuurlijk ook zeker gelijk in guido. Hiervoor neem ik ook altijd een blik mee als reserve of op momenten dat de vis niet goed reageert op men Goo of andere additieven. Ik kom morgen ook vissen, ik wel met vaste stok. Grtjs
Behandel de vis heel goed, cath and release is hoe het moet.

Gebruikersavatar
geranimo
ervaren gebruiker
ervaren gebruiker
Berichten: 317
Lid geworden op: 04 mei 2016, 19:34
Woonplaats: Zingem
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Lid van: KV Doeg
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 63

Re: Mais bereiden

Berichtdoor geranimo » 19 dec 2016, 12:10

Hallo Guido of Jeroen, als Goo gebruikers en karpervissers, een vraagje? Al tegengekomen met een Goo product dat dat meer brasem aantrok dan karper. Juist die brasem aantrekt iets meer interesse voor, een test voor volgend seizoen.
Vrg. Geranimo

Gebruikersavatar
jeroen d.
ervaren gebruiker
ervaren gebruiker
Berichten: 354
Lid geworden op: 18 aug 2012, 08:45
Woonplaats: Diest
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Brasem
Groep: Geregistreerde gebruikers
Leeftijd: 23

Re: Mais bereiden

Berichtdoor jeroen d. » 19 dec 2016, 19:16

Hallo geranimo, wat bedoel je net met je vraag? Wil je graag meer brasem aantrekken door middel van Goo?
Grtjs
Behandel de vis heel goed, cath and release is hoe het moet.

Gebruikersavatar
Noël
Vip
Vip
Berichten: 2274
Lid geworden op: 21 feb 2010, 13:13
Woonplaats: Tessenderlo
Favoriet water: Vijver
Favoriete discipline: Witvissen
Favoriete vis: Karper
Groep: Vips
Leeftijd: 36

Re: Mais bereiden

Berichtdoor Noël » 19 dec 2016, 20:43

Ik denk dat hij wil weten of er een Goo 'smaakje' is dat meer brasem dan karper trekt op je visplaats.

Gebruikersavatar
kombucha
Sponsor
Sponsor
Berichten: 2613
Lid geworden op: 27 mei 2008, 09:40
Woonplaats: Wetteren
Groep: Sponsors+++
Leeftijd: 56

Re: Mais bereiden

Berichtdoor kombucha » 19 dec 2016, 20:56

Goo heeft zeker zijn sporen al verdiend. Zover ik weet van karpervissers is het een kwestie van meerdere soorten te combineren ttz 3 Goo smaken te samen, dat heb je natuurlijk ook veel minder dressuur.
Vang je?



Terug naar “Vaste hengel lokvoer en aas”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CommonCrawl [Bot] en 0 gasten

Witvisforum.be : Mededeling i.v.m. de Forumregels